Predstavljen Balkanski prorok

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. јун 2011.
BEOGRAD, 3. jun 2011. (Beta) - U beogradskom Studentskom kulturnom centru u petak je promivisana knjiga o bivšem premijeru Jugoslavije Milanu Paniću, pod nazivom "Balkanski prorok", čiji su autori ruski novinari Genadij Sisojev i Sergej Grizunov.

Knjiga, koju je izdala izdavačka kuća "Laguna", baca novo svetlo na političko delovanje Panića u vreme jugoslovenskih sukoba i izolacije Srbije '90-ih godina prošlog veka i iznosi pojedinosti Panićevog uticaja na svetsku politiku.

Direktor "Lagune" Dejan Papić rekao je na promociji da je Panić "bio i ostao istinski patriota", da knjiga govori upravo o tome šta je radio u korist svoje zemlje i kako se borio sa vetrenjačama.

Jedan od autora, Genadij Sisojev kazao je da su Grizunov i on pokušali da objasne koji su bili istinski razlozi Panićevog povratka u zemlju, da objasne novi stil politike koju je vodio, a, koja je, kako je kazao, izazvala šok.

Sam Panić kazao je na promociji da je devedesetih godina prošlog veka na premijersko mesto došao (iz SAD) isključivo iz patriotizma i želje da se u zemlji uspostavi mir i pobedi komunizam. Kazao je da, na nesreću, nije mogao da pobedi komunizam, i da on u Srbiji "i dalje funkcioniše".


Извор[уреди]