Predstavljanje Konkursa za finansiranje omladinskih projekata

Извор: Викиновости


20. april 2012.
Zrenjanin/ Srbija (PRObjave) - Šef odseka za saradnju sa mladima, Zorica Labudović iz Ministarstva omladine i sporta, u saradnji sa Omladinskim klubom Novog Bečeja - Resurs centrom za srenjebanatski okrug, predstaviće u petak 20.4.2012. godine Konkurs za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih u okviru programa "MLADI SU ZAKON". Predstavljanje konkursa mladima iz srednjebanatskog okruga održaće se u Kulturnom centru Zrenjanin, Narodne Omladine 1 sa početkom u 13 časova.

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 25 Resurs centra podržava udruženja mladih i neformalne omladinske grupe širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.

Da bi se stvorili uslovi da se podrže aktivni mladi ljudi koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive, Ministarstvo omladine i sporta je 2010. godine pokrenulo program "MLADI SU ZAKON" i u saradnji sa Resurs centrima u 25 okruga Srbije i finansiralo 178 omladinskih volonterskih akcija realizovanih u 91 opštini i gradu u Srbiji. Tokom ovog programa, mladi su aktivno bili uključeni u proces izrade i promocije Zakona o mladima, a program je omogućio i da oko 270 različitih udruženja mladih i neformalnih udruženja mladih prođe obuku za pisanje projekata.

Konferenciji za štampu prisustvovaće i učesnici programa "MLADI SU ZAKON", koji su 2011. godine sprovodili svoje volonterske akcije i uradili mnogo za svoje lokalne zajednice, kao i predstavnici Resurs centra Omladinski klub Novog Bečeja za srednjebanatski okrug koji će moći zainteresovanima da obezbede sve dodatne informacije o konkursu.

Извор[уреди]