Predstava Sedam i po premijerno u Ateljeu 212

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. април 2011.
BEOGRAD, 15. aprila 2011. (Beta) - Predstava "Sedam i po" Miroslava Momčilovića, u režiji Darijana Mihajlovića, premijerno će biti izvedena 19. aprila u beogradskom "Ateljeu 212", a dva dana kasnije biće u prilici da je pogleda i novosadska publika.

U realizaciji predstave koja je 7. marta premijerno izvedena i u Banjaluci učestvovale su tri pozorišne kuće - Atelje 212 iz Beograda, Narodno pozorište Republike Srpske iz Banjaluke i Novosadsko pozorište / Ujvideki Szinhaz.

Drama "Sedam i po" sastavljena je od sedam priča, od kojih svaka govori o jednom od sedam smrtnih grehova. Tekst je prvobitno napisan za pozorište, ali je prvo ostvaren u filmu koji je režirao Miroslav Momčilović.

Predstava je smeštena u prostore, lokalitete i mentalitete svih republika nekadašnje Jugoslavije. Taj antinostalgični komad bavi se mitomanijom žitelja tog prostora, ali ne u svetlu prošlosti, nego sadašnjosti, saopšteno je iz Ateljea 212. Pisac komada govori o ljudskom snalaženju, preživljavanju i greškama koje ljudi čine pritisnuti svakodnevnim brigama i vođeni svojim strastima i porocima.

U predstavi igraju: Fedja Stojanović, Svetislav Goncić, Zoran Cvijanović, Marinko Madžgalj, Miloš Somolov, Ružica Sokić, Emina Elor, Aron Balaž, Ištvan Kereši, Irena Abraham, Slađana Zrnić, Boris Šavija, Nikolina Jelisavac, Aleksandar Stojković i Gordana Milinović.


Извор[уреди]