Predsednik PKS posetio Neoplantu

Извор: Викиновости

10. avgust 2015.
(PRobjave) - Neoplanta najavila projekat izgradnje postrojenja za tretman otpadnih voda i ulaganje u farmski biznis

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, posetio je kompaniju "Neoplanta", koja posluje u sastavu "Nelt Grupe". Predstavnici PKS su sa rukovodstvom kompanije razgovarali o aktuelnim pitanjima u industriji mesa, trenutnim aktivnostima i proizvodnim, izvoznim i investicionim planovima "Neoplante", posebno u oblasti ekologije, zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Izvršni direktor "Neoplante", Slobodan Vasilić, izjavio je da kompanija kontinuirano unapređuje poslovanje, podižući efikasnost i sprovodeći projekte u pravcu usklađivanja sa standardima Evropske Unije, te najavio nove investicije.

"Prošle godine smo završili obiman projekat rekonstrukcije proizvodnih pogona, zahvaljujući kome danas imamo jednu od najmodernijih fabrika u regionu. U taj projekat uložili smo 20 miliona evra. Sada su pred nama investicije u farmski biznis i izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda, čija će vrednost iznositi dodatnih 30 miliona evra", izjavio je Vasilić i dodao da veruje u saradnju sa državnim institucijama i podršku PKS.

"Od PKS očekujemo pre svega stručnu pomoć oko izbora tehnologije, kao i mogućnosti oko obezbeđivanja kreditnih linija za finansiranje projekta. Svima nam je jasno da jaka domaća mesna industrija, doprinosi sveukupnom razvoju srpske privrede", zaključio je Vasilić.

Predsednik PKS, Marko Čadež, upoznao je predstavnike "Neoplante" sa aktivnostima na modernizaciji komorskog sistema Srbije koje će kompanijama doneti efikasniji servis i snažniju podršku u zastupanju privrede.

"Cilj modernizacije komorskog sistema Srbije jeste da bude efikasan servis i podrška kompanijama da unaprede poslovanje i izvoz. Namera nam je da intenziviramo dijalog između privrede i državnih institucija i ministarstava, oko usaglašavanja neophodnih veterinarskih sertifikata, kao i da budemo tehnička podrška privrednicima za lakši pristup bilateralnim i EU fondovima. Strane investicije u Srbiji su važne, ali podjednako su značajne i domaće investicije koje omogućavaju da se naše kompanije razvijaju, pronalaze nova tržišta i otvaraju nove savremene pogone", kaže Čadež koji je najavio dijalog sa privrednicima o novim zakonskim rešenjima o jedinstvenom komorskom sistemu Srbije.

Извор[уреди]