Пређи на садржај

Predsednica skupštine prekinula sednicu za danas

Извор: Викиновости


21. oktobar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović prekinula je u utorak uveče sednicu, jer poslanici nisu raspravljali o tačkama koje su na dnevnom redu i nastavak sednice zakazala za sutra u 10 časova.

Slavica Đukić-Dejanović je rekla da je od vlade dobila odgovor na poslanička pitanja o Aneksu ugovora koji je 14. oktobra u Moskvi potpisao vršilac dužnosti direktora "Srbijagasa" Saša Ilić i navela da taj ugovor neće stupiti na snagu dok ga vlada još jednom detaljno ne razmotri.

Šefica poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić zatražila je ranije danas od ministra energetike Petra Škundrića da odgovori zašto je Ilić potpisao u Moskvi aneks ugovora sa Jugorosgasom vredan 700 miliona evra bez saglasnosti Upravnog odbora Srbijagasa i navela da je tim ugovorom omogućena provizija ruskoj firmi od 35 miliona evra.

Poslanici Liberalno demokratske partije (LDP) nakon toga su tražili da se hitno održi sednica Odbora Skupštine Srbije za industriju na kojoj bi se doneo zaključak koji bi obavezao Upravni odbor Srbijagasa da ne potvrdi ankes ugovora koji je Ilić potpisao 14. oktobra u Moskvi.

Извор[уреди]