Predloženo da RTS nastavi da prenosi sednice

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. септембар 2009.
Beograd-  (Beta) Radna grupa za razmatranje pitanja televizijskih prenosa sednica Skupštine Srbije predložila je u utorak da se sednice i dalje prenose na Radio-televiziji Srbije , a da Javni servis do kraja septembra sačini prikaz svih troškova direktnog prenosa sednica do kraja ove godine i projekciju troškova za 2010. godinu.

Na sastanku radne grupe zaključeno je da je predlog da se sednice Skupštine Srbije, počev od oktobra i redovnog jesenjeg zasedanja, prenose i dalje na RTS "najoptimalnije prelazno rešenje do uvođenja digitalnog emitovanja i sticanja uslova za osnivanje parlamentarnog kanala 2012. godine".

Zaključeno je da Skupština Srbije nije u mogućnosti da osnuje i bude titular "parlamentarnog kanala" jer, kako je rečeno, u ovom trenutku ne postoje zakonske mogućnosti niti sredstva za pokretanje takvog kanala za šta bi bilo potrebno milion evra.

Radna grupa je zaključila da prenošenje sednica parlamenta putem postojeće kablovske distribucije u ovom trenutku nije celioshodno zbog nedovoljne teritorijalne pokrivenosti kao i relativno malog broja pretplaćenih korisnika kablovske distribucije.


Извор[уреди]