Predaja upitnika važan korak u integraciji Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. новембар 2010.
LJUBLJANA/STRAZBUR, 24. novembra 2010. (Beta) - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je u sredu da je čin predaje Upitnika za članstvo, koji je vlastima Srbije predao evropski komesar za proširenje Štefan File, predstavlja "važan korak u integraciji Srbije".

"Taj proces se sada koncentriše na sprovođenje konkretnih reformi, koje će Evropska komisija sigurno prepoznati ukoliko bude dobila odgovarajuće i ubedljive odgovore na upitnik", rekao je Kacin, a navodi se u saopštenju njegovog kabineta.

U Strazburu je u utorak uveče održan sastanak predstavnika najvećih političkih grupa u Evropskom parlamentu na kojem je saglasno usvojen kompromisni predlog promene nacrta Rezolucije EP o približavanju Srbije EU, dodaje se u saopštenju.

Kacin, predsedavajući sastanka takozvanih "izvestilaca u senci" Evropskog parlamenta, na sastanku je rekao da su "zahvaljajući čvrstoj saglasnosti o evropskoj budućnosti Srbije i uslovima koje Beograd mora ispuniti na tom putu, kompromisna rešenja nađena lako i brzo".


Извор[уреди]