Pravilno lečenje u Institutu za onkologiju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

6. јул 2010.
BEOGRAD, 6. jula 2010. (Beta) - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je u utorak da u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije nisu davane prekomerne doze citostatika i da su pacijenti lečeni u skladu sa svim međunarodnim pravilima.

"Na osnovu pregledane dokumantacije u Institutu utvrđeno je da su svi pacijenti lečeni u skladu sa vrstom bolesti po međunarodno prihvaćenim pravilima i sa propisanim dozama lekova", kazao je ministar novinarima u Beogradu.

On je rekao da je to utvrđeno posle inspekcijskog nadzora i vanredne provere kvaliteta stručnog rada, koju je u toj zdravstvenoj ustanovi sprovelo šest medicinskih stručnjaka iz Beograda i Novog Sada, posle hapšenja direktora Instituta i nekoliko njegovih saradnika zbog primanja mita od farmaceutskih komapnija.

Milosavljević je istakao da su nadzornici metodom slučajnog izbora pregledali istorije bolesti pacijenata lečenih u tom institutu od 2003. do 2010. godine i da ni u jednom slučaju nisu pronađene nepravilnosti i nepoštovanje procedura lečenja. "Među pregledanim istorijama bolesti pacijenata su i dva slučaja o kojima se moglo čitati u medijima poslednjih dana", naveo je ministar zdravlja.

On je poručio svim građanima, roditeljima obolele dece i porodicama obolelih da "ogroman broj zdravstvenih radnika radi svoj posao odgovorno, posvećeno, istrajno i iskreno".


Извор[уреди]