Pozorište na Terazijama i Seka Sablić laureati

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

27. mart 2013.
Jagodina/ Srbija (Beta) U Jagodini su u sredu završeni 42. Dani komedije, a odlukom žirija i publike za najbolju predstavu je proglašena "Zona Zamfirova" beogradskog Pozorišta na Terazijama.

Nagrada za životno delo "Zlatni ćuran" dodeljena je glumici Jelisaveti - Seki Sablić. Kako se navodi u obrazloženju Upravnog odbora festivala, retki su dramski umetnici sa toliko jakom moći transformacije na sceni kao što je Seka Sablić.

"Zona Zamfirova" u režiji Kokana Mladenovića je dobila nagradu "Mija Aleksić" za najbolju predstavu, a odlukom publike dobila je i nagradu "Miodrag Petrović Čkalja" i statuetu "Jovanča Micić".

Nagradu za najbolju režiju i statuetu "Ćuran" žiri je dodelio Kokanu Mladenoviću za "Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja", u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sombora.

Tri ravnopravne nagrade i statuete "Ćuran" za najbolja glumačka ostvarenja pripale su Saši Torlakoviću za ulogu Mate Bukarice u predstavi „Hamlet u selu Mrduša Donja“, Danici Maksimović za ulogu Tetka Doke u "Zoni Zamfirovoj" i Nebojši Dugaliću za ulogu Hadži Zamfira u istoj predstavi.


Izvor[уреди]