Poznati podržali LGBT aktiviste na Exit festivalu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. jul 2012.
Novi Sad/ Srbija (PRobjave) - Marina Perazić, Katarina Žutić, Srna Lango, Ida Prester, Lee Man, Luna Lu, Una Senić i Stevan Filipović, reditelj filma "Šišanje" podržali su nastojanja gej zajednice da organizuje Prajd i dali otvorenu podršku LGBT pravima u Srbiji, tokom Exit festivala.

Pevačica Marina Perazić je na tribini podrške beogradskom Prajdu naglasila da često nastupa u gej klubovima i da se tada oseća „fantastično“.

„Radije nastupam po gej nego po strejt klubovima, jer me u gej klubovima ne posmatraju kao objekat nego kao ličnost“, kazala je Perazićeva.

Glumica Srna Lango ocenila je da se u Srbiji mržnja „zapatila kao zgodan hobi“, i da je vreme da se u Srbiji brendira dobrota. Ona je kazala da LGBT osobe postoje od kako postoji svet i da nisu nikakvi „svemirci“.

Koalicija šest organizacija koje se zalažu za poštovanje LGBT organizovala je informativni štand na Exit festivalu kako bi svi zainteresovani mogli da razgovaraju sa gej aktivistima i dobiju promo materijal. Cegei i lepeze u duginim bojama koje su posetioci festivala dobijali na ovom štandu bili su, vidi se i na slikama, modni hit ovog festivala.

Zahvaljujući QR kodu koji se nalazio na materijalima kampanje, posetioci su upućivani na Loud & Queer binu, na kojoj su svojim DJ setovima podršku gej zajednici dale Luna Lu, Una Senić i Marina Perazić koja je izvela svojevrsni performans sa lepezama duginih boja.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg