Pozdravljeno članstvo Srbije u DEA

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. април 2011.
KANKUN/BEOGRAD, 6. aprila 2011. (Beta) - Američka agencija za borbu protiv trgovine narkoticima (DEA) pozdravila je na početku konferencije u Kankunu (Meksiko) pristupanje Srbije toj međunarodnoj asocijaciji koja okuplja 91 zemlju.

Potpredsednik vlade Srbije i ministar uutrašnjih poslova Ivica Dačić koji učestvuje na tom skupu rekao je da je članstvo u DEA za Srbiju "važna činjenica" i "međunarodno priznanje, pogotovo ako se imaju u vidu rezultati Srbije u poslednjih nekoliko godina u borbi protiv narkotika", saopštio je MUP Srbije.

Međunarodna konferencija o borbi protiv trgovine narkoticima održava se ove godine 28 put. Na poziv direktorke DEA Mišel Leonhart, Srbija je ove godine postala punopravni član te međunarodne asocijacije.

Dačić se u Kankunu sastao i sa direktorom meksičke policije Fakundom Rosasom sa kojim je razgovarao o potpisivanju Memoranduma o saradnji ministarstava i policija dve zemlje. Takve sporazume MUP Srbije već ima potpisane sa Argentinom, Brazilom i Urugvajem, dodaje se u saopštenju.


Извор[уреди]