Povređeni košarkaši i dalje teško

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу7. март 2010.
KRAGUJEVAC, 7. marta 2010. (Beta) - Stanje dvojice novosadskih košarkaša i dalje je izuzetno teško i prognoze se u takvim situacijama ne mogu davati, izjavio je u nedelju direktor neurohirurgije kragujevačkog bolničkog centra Radivoje Nikolić.

"Oni se nalaze na intenzivnoj nezi i zadobili su teške povrede glave i mozga. Priključeni su na aparate za veštačko disanje i stalno se prate njihovi vitalni parametri", kazao je Nikolić navodeći da će šestorica lakše povređenih košarkaša biti pušteni na kućno lečenje.

Osmoricu košarkaša povređenih u noći između subote i nedelje u saobraćajnoj nesreći u nedelju je obišla i ministarka olmadine i sporta Snežana Samardžić Marković koja je prenela novinarima da se oni uglavnom ne sećaju šta se dogodilo. Ona je kazala da je pod dubokim utiskom doživela tragedija odličnog tima, ali da je zadovoljna tretmanom pohvalivši brzinu reagovanja medicinskog osoblja kragujevačke bolnice.

Nesreća se dogodila 45 minuta posle ponoći, kada je kombi vozilo u kom su se nalazili košarkaši i koje se kretalo ka Beogradu naletelo na teretno vozilo pančevačkih registracija. Košarkaši su se vraćali sa utakmice u Kruševcu i njihov kombi je, krećući se velikom brzinom, udario u prikolicu kamiona koji se kretao u istom smeru, ka Beogradu. Prema navodima policije, kombi se "najverovatnije kretao neprilagodjenom brzinom".


Извор[уреди]