Пређи на садржај

Povodom 5. rođendana Mede Štede jun će biti mesec dečje štednje u Erste Banci

Извор: Викиновости


8. jun 2012.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - Meda Šteda, maskota kojom Erste Banka promoviše dečju štednju, u junu puni 5 godina. Tim povodom Erste Banka je, želeći da dodatno promoviše ovaj vid ulaganja u budućnost, pripremila posebnu ponudu koja podrazumeva vođenje tekućeg računa i elektronskog bankarstva bez naknade tokom 12 meseci za sve kojima se trenutno primanja ne uplaćuju na račun u Erste Banci, a u junu otvore ili već imaju otvorenu dečju štednju, i počnu u narednom periodu da primaju platu preko Erste Banke.

Minimalni početni ulog je pet hiljada dinara ili 50 evra, a za ostvarivanje pogodnosti minimalni iznos trajnog naloga kojim bi se na mesečnom nivou sredstva dodavala na dečju štednju je hiljadu dinara ili 10 evra.

U odnosu na standardnu oročenu štednju, dečja štednja podrazumeva više kamatne stope, kao i premiju. Dodatno, u junu će deca uz novootvorene račune dečje štednje dobijati i poklone – kasicu i, u zavisnosti od visine uloga, slikovnicu, slagalicu ili sportski dres. Otvaranje dečjeg štednog uloga vrši roditelj ili staratelj.

Tokom prvog kvartala ove godine, ukupan iznos oročene dečje štednje u Erste Banci, izražen u dinarima, povećan je za 20% u odnosu na kraj prethodne godine (oko 15% izraženo u evrima). Trenutno se na oročenoj dečjoj štednji u Erste Banci nalazi blizu 1,5 miliona evra.

Erste Banka je generalni sponzor Zmajevih dečjih igara u Novom Sadu koje traju do 10. juna. U okviru ove manifestacije, svako veče od 18h do 19.30h Erste Banka organizuje i program za decu ispred filijale u Njegoševoj 2. U subotu 9. juna u tom terminu će biti organizovana proslava rođendana Mede Štede.

Извор[уреди]