Povećati ulaganja u energetiku

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. фебруар 2011.
BEOGRAD, 25. februara 2011. (Beta) - Predsednici Srbije i Republike Srpske (RS) Boris Tadić i Milorad Dodik ocenili su u petak u Beogradu da je saradnja dve strane dobra, ali da je potrebno povećati ulaganja u energetiku i obrazovanje.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije nakon sastanka Veća za saradnju Srbije i RS, da bi dve strane trebalo više da koriste potencijale reke Drine za proizvodnju struje.

On je kazao da Srbija i RS moraju da povećaju ulaganja u obrazovanje građana kako bi njihove privrede bile konkurentnije u svetu. "Nivo investicija sa jedne i druge strane je povećan, što je rezultiralo i otvaranjem radnih mesta", rekao je Tadić i podsetio da su specijalne veze Srbije i RS "utemeljene Dejtonskim sporazumom".

Predsednik RS Milorad Dodik rekao da je Srbija u poslednjih pet godina uložila vise od 700 miliona evra u investicije u RS. "Ova garnitura političara Srbije i RS najbolje pokazuje kako se može realizovati Sporazum o specijalnim vezama", rekao je Dodik na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali i premijeri Srbije i RS Mirko Cvetković i Aleksandar Džombić.

Četvrtoj sednici Veća za saradnju Srbije i Republike Srpske, na kojoj je razgovarano o ekonomskoj saradnji i političkoj situaciji, prisustvovali su i premijeri Mirko Cvetković i Aleksandar Džombić i ministri dveju vlada.


Извор[уреди]