Potrošnja lane bila manja od planirane

Извор: Викиновости

25. март 2010.
BEOGRAD, 25. marta 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je u četvrtak da u 2008. godini nije bilo prekomernog trošenja novca i da je utrošeno 30 milijardi dinara manje nego što je parlament odobrio.

Cvetković je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislava Nikolića, rekao da se ne može reći da je trošio ko kako hoće. "Potrošeno je 30 milijardi manje i to - za tekuće rashode 14 milijardi manje, kapitalne rashode 12 milijardi manje, nabavke finansijske imovine jednu milijardu manje. To pokazuje da ne raspolažete pravim informacija i da se ne troši ko kako hoće", kazao je Cvetković.

Nikolić je rekao da ni posle pet meseci čekanja na raspravu o izveštaju Državne revizorske institucije (DRI) za 2008. nije dočekano da revizor kaže nešto protiv toga kako se troše pare. Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović podsetio je da u parlamentu od 2002. godine nije bilo rasprave o završnom računu i pitao Cvetkovića šta kao predsednik vlade radi na sistemskom rešavanju tog problema.


Извор[уреди]