Пређи на садржај

Potrebna veća fleksibilnost EBRD-a

Извор: Викиновости


21. мај 2011.
BEOGRAD, 21. maja 2011. (Beta) - Potpredsednica Vlade za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović razgovarala je u Kazahstanu sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Tomasom Mirouom o infrastrukturnim projektima u Srbiji i podršci sektoru srednjih preduzeća.

Vlada Srbije saopštila je u subotu da je Kalanović, koja predvodi delegaciju Vlade Srbije na godišnjoj skupštini i biznis forumu EBRD, ukazala da je potrebna veća fleksibilnost EBRD oko preusmeravanja ušteda iz ranije odobrenih kreditnih linija za radove na Koridoru 10, kako bi se izgradili putevi koji povezuju najznačajnije privredne centre s koridorom.

Na sastanku su detaljno razmatrani i procesi koje je potrebno unaprediti kako bi se ubrzalo povlačenje odobrenih kreditnih linija, kao i buduća pomoć EBRD-a oko modela razvoja tržišta kapitala u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Na biznis forumu "Podrška tržištima – Azija se susreće sa Evropom" razgovoralo se o trgovini i investicionim prilikama na tržištima u razvoju.


Извор[уреди]