Potreban zaokret u državnoj politici

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. фебруар 2011.
BEOGRAD, 27. februara 2011. (Beta) - Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković poručio je u nedelju da je potrebna temeljna rekonstrukcija i koreniti zaokret u državnoj politici kako bi se izborna koalicija Za evropsku Srbiju vratila programu za koji se borila od 1990. do 2000. godine.

"Stanje u Srbiji je daleko od dobrog. Jedino je dobro što se zatalasalo. Neće biti dobro ako se talasanje močvare završi time da umesto Marka ministar bude Janko ili da umesto Marka i Janka ministar bude Rajko", kazao je Drašković na sednici Glavnog odbora SPO-a u Beogradu.

Drašković je rekao da je zadatak SPO-a da zahteva i izaziva "veliko talasanje, cunami" kako bi došlo do temeljne rekonstrukcije državne politike i strategije.

Drašković je upozorio da je SPO svestan opasnosti povratka snaga bivšeg režima koje pokušavaju da, kako je naveo, iskoriste užasne greške proevropske koalicije i da vrate državu 20 godina unazad.

"Hanibal je pred vratima. On vodi tuđu vojsku koja je raznim medijskim i drugim mahinacijama prešla od vođe koji je u zatvoru u inostranstvu (Hagu) do novog vođe koji vodi tuđu vojsku", kazao je Drašković.

Lider SPO-a je kazao da taj novi vođa vodi sve što je duboka prošlost i da je ona strana barikade protiv koje se SPO borio od 1990. do 2000. i poručio da "ne smeju da prođu oni koji se sada u lažnim košuljama Evrope pojavljuju pred vratima vlasti".


Извор[уреди]