Potpredsednik SAD Bajden doputovao u Sarajevo

Извор: Викиновости


19. maj 2009.
Sarajevo/ Bosna i Hercegovina (Beta) - Američki potpredsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) doputovao je rano jutros u jednodnevnu zvaničnu posetu Sarajevu.

On će se danas sastati sa članovima Predsedništva BiH, liderima političkih stranaka, kao i s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom (Inzko), a obratiće se i poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Sastancima Bajdena sa zvaničnicima BiH, prisustvovaće i visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Havijer Solana (Javier).

Ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović potvrdio je da je povodom Bajdenovog i Solaninog boravka u Sarajevu podignut maksimalan nivo bezbednosti da bi posete protekle bez problema. Policijske agencije u BiH formirale su Štab za osiguranje američkog potpredsednika, u koji su uključeni predstavnici svih policijskih agencija.

I pripadnici policijskih službi iz SAD, koji su zaduženi za bezbednost američkog potpredsednika, nekoliko dana ranije su boravili u Sarajevu pripremajući teren za njegov dolazak.

Извор[уреди]