Potpisivanje ugovora o dodeli prostora za Kuću ljudskih prava i demokratije

Извор: Викиновости


9. decembar 2011.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Na Međunarodni dan ljudskih prava, u subotu 10. decembra od 12:30h u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda (Dragoslava Jovanovića 2), održaće se potpisivanje ugovora između Grada Beograda i Saveza udruženja "Kuća ljudskih prava i demokratije" o ustupanju prostora u kome će biti smeštena "Kuća ljudskih prava".

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Građanske inicijative, Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM), Beogradski centar za ljudska prava i Centar za praktičnu politiku, formirali su Savez kome je Grad Beograd omogućio korišćenje prostora u ulici Kneza Miloša br. 4.

Ovim povodom prisutnima će se obratiti: Milan Marković, ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, Miljenko Dereta, izvršni direktor Građanskih inicijativa.

Prostor u ulici Kneza Miloša će udruženjima koja se bave ljudskim pravima, kao i drugim organizacijama civilnog društva, omogućiti da neposrednije i uspešnije uspostave komunikaciju sa građanima i građankama i lakše ostvaruju ciljeve oko kojih su se okupila. Istovremeno, zajedničkim programom "Kuća" će intenzivno raditi na promociji ljudskih prava i obrazovanju za demokratsko građanstvo.

Извор[уреди]