Potpisan ugovor o prodaji Zastave elektro korejskoj Juri

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

12. април 2010.
RAČA, 12. aprila 2010. (Beta) - U fabrici Zastava elektro u Rači u ponedeljak je zaključen ugovor o kupoprodaji sa korejskom kompanijom Jura (Yura Corporation), vredan oko tri miliona evra.

Kupac se obavezao da će investirati oko osam miliona evra i uposliti 1.000 radnika. Ugovor o kupoprodaji potpisali su direktorka Zastave elektro Sonja Veselinović i generalni direktor komanije Jura Lukas Nam, u prisustvu ministra ekonomije Srbije Mlađana Dinkića.

Lukas je rekao da su najveći klijenti te kompanije Hjundai i Kia motors i da je vise od 50 odsto proizvodnje namenjeno za ta dva proizvođača. "Hjundai i Kia motors planiraju da povećaju proizvodnju i mi ćemo ih pratiti i siguran sam da će u Rači biti potrebno 1.000 radnika", rekao je Lukas.

On je naveo da Zastava elektro, koja proizvodi elektrokablove, ima iskusne radnike, ali da je dosta propatila zbog prethodnog neodgovornog vlasnika. Dinkić je izrazio "veliko zadovoljstvo" sto je zaključen ugovor i što je ispunio obećanje dato 10. septembra radnicima Zastave elektro, da će biti pronađen strateški partner.


Извор[уреди]