Potpisan sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

7. мај 2010.
BEOGRAD, 7. maja 2010. (Beta) - Vlade Srbije i Austrije potpisale su u petak sporazum o izbegavanju dovostrukog oporezivanja imovine i dohotka preduzeća i građana.

Sporazum su potpisali ministri finansija Srbije i Austrija Dijana Dragutinović i Jozef Prel, koji su istakli da će time biti omogućeno unapređenje privredne i finansijske saradnje dve države i povećanje investicija.

Dragutinovićeva je na konferenciji za novinare u Vladi kazala da je Austrija najveći strani investitor u Srbiji, sa uloženih dve milijarde evra od 2000. godine do sada i dodala da na srpskom tržištu posluje 280 austrijskih preduzeća. Ona je ocenila i da o zanačaju Srbije za austrijske ulagače govori 234 miliona evra direktin stranih investicija iz Austrije u kriznoj 2009. godini.

Potpredsednik Vlade Austrije i ministar finansija Jozef Prel kazao je da potpisivanje saporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja nakon višegodišnjih pregovora predstavlja veliki uspeh. On je kazao i da su ministarstva finansija Srbije i Austrije potpisala Memorandum o saradnji koji će omogućiti partnerstvo u projektima koji se odnose na upravu.


Извор[уреди]