Postoji interesovanje za Galeniku

Извор: Викиновости


15. januar 2013.
Beograd/ Srbija (Beta) Ministarstvo finansija i privrede Srbije saopštilo je u utorak da postoji interesovanje za Galeniku i da očekuje da će, po isteku roka za dostavljanje pisma o namerama za strateško partnerstvo u toj farmaceutskoj kompaniji, biti jedna ili više kvalitetnih ponuda.

"U prvoj fazi očekujemo da se jave svi potencijalni zainteresovani investitori odnosno da iskažu interes, steknu preliminarna saznanja o preduzeću i sami predlože model privatizacije", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se dodaje, nakon toga, u odnosu na broj ponuda, Vlada Srbije bi se opredelila za model koji je najbolji, moguć i realan.

"Vlada Srbije odlučila se na prikupljanje pisma o namerama, umesto klasičnog tendera za prodaju, jer nam to omogućuje da nađemo pravo rešenje za Galeniku, ali i da pokažemo svim potencijalnim partnerima da smo spremni da ih saslušamo, da budemo fleksibilni i da zajednički vratimo Galeniku na staze uspeha i na mesto koje zaslužuje", navodi se u saopštenju.

Javni poziv objavljen je u utorak u dnevnim listovima "Financial Times" i "Politika", kao i na internet stranicama Ministarstva finansija i privrede i Agencije za privatizaciju.

Prijave za učešće mogu da se dostave do 18. februara, a rok za dostavljanje pisama o namerama o strateškom partnerstvu u Galenici je 18. mart.

Izvor[уреди]