Postignuto puno jedinstvo

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

4. август 2011.
Звечан-  (Beta) - Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je u četvrtak da je na sastanku sa odbornicima četiri srpske opštine na severu Kosova postigunto puno jedinstvo o mogućem rešenju krize u tom delu pokrajine.

„Obratili smo se odbornicima i predstavili elemente mogućeg prelaznog rešenja ... nikada svi ne mislimo isto .... ali smo (na kraju) postigli puno jedinstvo“, kazao je Stefanović za agenciju Beta nakon razgovora koji su on i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović vodili sa odbrornicima Leposavića, Zvečana, Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka.

Stefanović je dodao da on i Bogdanović sada očekuju sastanak sa komandantom KFORa Ehrardom Bilerom. Prema Stefanovićevim rečima, za sada nije poznato kada i gde će sastanak biti održan.

Stefanović je ponovio da će javnost biti upoznata sa detaljima razgovora sa Kforom nakon što se dogovor postigne u potpunosti. „Ima par manjih stvari koje još treba dogovoriti“, kazao je Stefanović.

Prema dogovoru KFORa i srpskih pregovarača, KFOR bi trebalo da zadrži kontrolu nad prelazima na severu Kosova do polovine septembra, a Srbi treba da uklone blokade puteva.

Извор[уреди]