Postignut sporazum o carinskom pečatu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. септембар 2011.
Брисел-  (Beta) - Delegacije pregovaračkih timova Prištine i Beograda postigle su danas na pregovorima u Briselu sporazum o carinskom pečatu i katastarskim knjigama, saopštili su šefovi obe delegacije i izvori u EU.

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je da je postignut sporazum o carinskom pečatu na kome će pisati carina Kosova bez ikakvih drugih oznaka vezanih za samoproglasenu vlast u Prištini.

Stefanović je izrazio očekivanje da će u roku od sedam do deset dana Kosovo povući trgovinski embargo. On je kazao i da je postignut sporazum o katastrima, ali nije izneo detalje.

I šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri potvrdila je da je postignut sporazum o pečatu sa nazivom „Carina Kosova“ bez navoda Republike Kosovo ili drugih oznaka.

Ona je rekla da očekuje da će u relativno skoro vreme to moći da se sprovede i naglasila da će carinske punktove na Kosovu kontrolisati „carina i policija Vlade Kosova“. Potvrdila je da je o katastarskim knjigama takođe postignut dogovor.

Tahiri je rekla da se naredna runda dijaloga očekuje krajem septembra i dodala da će se već od sutra sastati radne grupe koje treba da rade na primeni do sada postignutih dogovora.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg