Postignut dogovor sa Izraelcima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. децембар 2010.
BEOGRAD, 29. decembra 2010. (Beta) - Vlada Srbije isplatiće 27,8 miliona evra izraelskoj firmi Imidž set na osnovu dogovora o poravnanju, umesto 40 miliona evra koliko je trebalo da plati po odluci Arbitražnog suda u Londonu, izjavio je u sredu glavni vladin pregovarač u aferi "Satelit" Borislav Stefanović.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je dogovorom o poravnanju predviđeno da Srbija zauzvrat dobije 500 satelitskih snimaka terena od interesa za zemlju i tri dirižabla, odnosno bespilotnih balona za osmatranje.

On je podsetio da je prema ranijoj odluci Arbitražnog suda u Londonu koju je priznao i Privredni sud u Beogradu, Srbija terbalo da plati 40 miliona evra i da se pregovorima sa izraelskom kompanijom došlo do znatno povoljnijeg rešenja za srpsku stranu.

Pregovarački tim, kako je rekao Stefanović, nije se bavio utvrđivanjem odgovornosti bivšeg ministra odbrane Prvoslava Davinića koji je i potpisao ugovor sa izraelskom firmom Imidž set o iznajmljivanju satelita, ali je naveo da će to svakako učiniti sud i tužilaštvo u Srbiji.


~KIS_zavrsetak~

Извор[уреди]