Postepena normalizacija na poplavljenim terenima

Извор: Викиновости


3. децембар 2010.
BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Situacija na terenu pogođenom poplavama polako se stabilizuje, a vodostaj na Limu je u opadanju, dok se reka Drina u opštini Ljubovija povlači u korito, saopštio je u petak uveče MUP Srbije.

U Loznici je stanje nepromenjeno. Međutim, plavni talas se spušta ka Šapcu gde je proglašena vanredna odbrana od poplava od ušća reke Drine u Savu kod Šapca kao i ka Beogradu.

Prema najnovijim informacijama, na teritoriji opštine Prijepolje vodostaj na Limu je u značajnom opadanju i voda se povlači. Pripadnici Sektora za spasavanje i rad na vodi i ekipe vatrogasaca-spasilaca su na terenu i pomažu stanovništvu.

Voda se na teritoriji Zaluga povlači u korito. Stanovništvo se vraća kućama i započinje se rad na ispumpavanju vode iz potopnjenih objekata. U Brodarevu je most oštećen i neupotrebljiv. Magistralni put Brodarevo – Prijepolje je otvoren za saobraćaj.

Na području Loznice, vodostaj Drine je od noćas u stagnaciji. Magistralni put Loznica – Mali Zvornik je u prekidu. Pripadnici Sektora su pomažu u evakuaciji i zbrinjavanju stanovništva iz ugroženih područja kao i na ojačavanju bedema. Do sada je evakuisano oko 125 domaćinstava.

Najozbiljnija situacija je trenutno na području Mačvanskog Prnjavora, gde je poplavljeno 20 kuća i dvorišta oko 50 domaćinstava. Reka Drina se i dalje izliva. Pripadnici Sektora su pomažu građanima.


Извор[уреди]