Postavljen je novi svetski rekord: Od Dakra do Moskve za 3 dana, 4 sata i 54 minuta

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

26. april 2017.
(PRobjave) - Ekipa Rainera Zietlowa je vozilom Volkswagen Amarok V6 TDI, koji je bio opremljen Goodyearovim pneumaticima Wrangler All-Terrain Adventure, postavila novi svetski rekord. Rastojanje od 8.000 kilometara između Dakra i Moskve savladala je za samo 3 dana, 4 sata i 54 minuta.

Ekipa koju čine nemački svetski rekorder Rainer Zietlow, ruski bloger Peter Bakanov i novinar Georgy Gloube je 8.000 kilometara dug put između Dakra i Moskve rekordnim tempom savladala za 3 dana, 4 sata i 54 minuta. Iz Dakra je ekipa krenula 22. aprila 2017. i stigla u Moskvu 25. aprila 2017. u 9:54 sati po lokalnom vremenu.

"Oduševljeni smo što nam je uspelo da put pređemo u rekordnom vremenu. Putovanje je bilo neverovatno, morali smo da se suočimo sa najrazličitijim ćudima vremena i svakakvim uslovima na putevima," rezimirao je svoje utiske Rainer Zietlow po dolasku na cilj. Istovremeno je naglasio da su im pri postavljanju novog svetskog rekorda od velike pomoći bili pouzdani Goodyearovi pneumatici Wrangler All-Terrain Adventure. Ovi pneumatici su, naime, na specifičnim istočnoevropskim putevima dokazali svoju izdržljivost, u mekom pesku sahelske pustinje pokazali su odlično prianjanje, a njihove izuzetne karakteristike u vožnji po putevima su omogućile da ekipa na dobrim putevima pridobije prednost bez kršenja lokalnih ograničenja brzine.

Projekat je takođe imao i dobrotvornu notu. Ekipa je poklonila 1.500 evra, oko 20 centa po kilometru, za "SOS selo" u Senegalu.

Pneumatici Wrangler All-Terrain Adventure na zahtevnoj probi

Zbog zahtevne vožnje po putevima i terenima izvan puta, Rainer Zietlow je za svoje putovanje izabrao nove Goodyearove pneumatike Wrangler All-Terrain Adventure i izložio ih zahtevnoj proveri.

Najnoviji pneumatik u familiji Wrangler može da se pohvali većom izdržljivošću, svestranom upotrebom i mogućnošću većeg broja pređenih kilometara [*1]. Naime, u svojoj konstrukciji ima oblogu od ultra jakih vlakana Kevlar(R), zahvaljujući njima je gazeći sloj znatno ojačan, odlikuje ga robusnost koja doprinosi zaštiti od bušenja i rezanja. Ova karakteristika je dodatno ojačana tehnologijom Durawall (TM) koja dodatno obezbeđuje otpornost na bušenje i rezanje na području bočnog zida pneumatika. Kod novog pneumatika Goodyearovi inženjeri su takođe usavršili dezen gazećeg sloja i postigli da pritisak na podlogu bude ravnomerno raspoređen, što omogućava veliku kilometražu i nudi odlične karakteristike u vožnji po putu.

Spektakularne svetske rekorde Goodyear i Rainer Zietlow osvajaju zajedno već tri godine; 2014. godine postavili su rekord u vožnji između Norveške i Južne Afrike koji su 2015. godine čak poboljšali, a prošle godine su zajedno postigli rekord u vožnji između Rusije i Portugalije.


[*1] U poređenju sa svojim prethodnikom.

Извор[уреди]