Пређи на садржај

Poslednji Šou Opre Vinfri

Извор: Викиновости


26. мај 2011.
ČIKAGO, 26. maja 2011. (Beta-AP) - Poslednja epizoda "Šoua Opre Vinfri" prikazana je u sredu, a legendarna televizijska voditeljka u njemu se posle 25 godina oprostila sa gledaocima porukama koje je nazvala "ljubavno pismo" njima.

"Nešto u meni povezalo se sa svakim od vas na način koji mi je omogućio da vidim sebe u vama i vas u sebi. Slušala sam i rasla i znala sam da i vi rastete sa mnom", kazala je Opra Vinfri. Legendarna voditeljka bila je jedina osoba pred kamerama, uz muziku i kratke snimke iz ranijih epizoda njenog tok šoua u pozadini. Opra Vinfri je obožavaoce nazvala svojom "sigurnom lukom" i umalo je zaplakala kada se prisetila svog odrastanja u ruralnom Misisipiju. "Nije slučajnost što je usamljena devojčica koja nije osetila mnogo ljubavi, iako su moji roditelji i dede i bake uradili sve što su mogli, nije slučajnost da sam osetila istinsku ljubaznost, ljubav, poverenje i podršku miliona vas iz celog sveta", kazala je.

Opra Vinfri je istakla da je povremeno ona imala ulogu učiteljice, ali da je češće učila od svojih gledalaca. Poslednju epizodu svog šoua nazvala je "poslednjim časom u ovoj fazi". "Šou Opre Vinfri" bio je odskočna daska za njeno medijsko carstvo, u kojem su magazin i kablovska televizija, koju je pokrenula u januaru i kojoj će se sada u potpunosti posvetiti. "Neću da kažem zbogom, samo ću reći do sledećeg viđenja", kazala je. Jedna od najuticajnijih i najbogatijih žena u SAD, Opra Vinfri proslavila se proteklih decenija intervjuima sa slavnima i godišnjim poklonima, među kojima su bili automobili i letovanja na ekskluzivnim lokacijama. U Čikago je došla 1984. kao televizijski novinar, a u tom gradu karijeru je počela jutarnjim tok šouom "A.M. Čikago". Kada je godinu dana kasnije ta emisija stekla veliku popularnost, dobila je naziv "Šou Opre Vinfri".


Извор[уреди]