Poslanici završili raspravu o setu pravosudnih zakona

Извор: Викиновости


11. decembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u četvrtak sednicu po dnevnom redu tokom koje je završena rasprava o setu parvosudnih zakona, ali tek nakon četrdesetominutne oštre polemike poslanika Srpske radikalne stranke i naprednjaka oko poslaničkih mandata.

Povod za polemiku bilo je izlaganje Borislava Pelevića iz poslaničkog kluba Napred Srbijo o razlozima zbog kojih je, pre nešto više od mesec dana, podneo ostavku na mesto predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju.

"Mesto predsednika odbora pripada SRS i ja sam u skladu sa tim napustio odbor i prepustio to mesto radikalima, a takođe sam to uradio i na funkciji člana Odbora za prosvetu i mislim da sam postupio korektno", naveo je Pelević poručivši predsednici parlamenta da je dužna da zakaže sednicu Odbora za Kosovo.

Na izlaganje Pelevića reagovao je šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović koji je pitao Pelevića "kako može da bude nemoralan kada je u pitanju mandat, a moralan kada je u pitanju mesto predsednika odbora". Nikolić je, reagujući na Todorovićeve navode, kazao da njega za nemoralnost optužuje "odlazeći funkcioner" i dodao da je pre dva dana "izaslanik" Borisa Tadića pregovarao sa radikalima o njihovom nastupu u parlamentu.

Polemika radikala i naprednjaka je završena, a predsednica parlamenta je obavestila poslanike da je sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju zakazala za 14 časova sa jednom tačkom dnevnog reda - izborom predsednika odbora i njegovog zamenika.

Извор[уреди]