Poslanici o sporazumima iz oblasti odbrane

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

15. април 2010.
BEOGRAD, 15. aprila 2010. (Beta) - Skupština Srbije počela je u četvrtak objedinjenu načelnu raspravu o devet međunarodnih sporazuma iz oblasti odbrane nakon što su poslanici iskoristili pravo da postavljaju pitanja.

Poslanik Liberalno demokratske partije Slobodan Maraš kazao je da Zakon o prostornom planiranju i izgradnji ne funkcioniše i da je izgradnja zaustavljena, te je zatražio od nadležnog ministra izmene zakona. Maraš je naveo da LDP traži promenu zakona jer ljudi ostaju bez posla, a država bez sredstava koja donosi građevinska industrija.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Željko Tomić pitao je ministarku telekomunikacija i Vladu Srbije šta se dogodilo sa telefonskim pretplatnicima koji su za mart dobili račun sa povećanjem pretplate, iako je to povećanje planirano tek od 1. aprila.

Poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević ponovo je pitao gde je novac od SMS igre na sreću koja je emitovana na RTS i pitao zašto se generalni direktor javnog servisa Aleksandar Tijanić "krije iza kolegijuma te medijske kuće kada donosi odluke".

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović ponovo se interesovao za privatizaciju Luke "Beograd", a u tom pitanju pridružila mu se i šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija. "Treba dati odgovor šta je vlada Vojislava Koštunice uradila u procesu privatizacije Luke 'Beograd' i da li je zaista kada je vlada prodavala tu luku bilo 42 miliona evra na računu", kazala je Kolundžija.


Извор[уреди]