Пређи на садржај

Poslanici o misiji Euleks

Извор: Викиновости


12. novembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije ocenili su danas da je neophodno u parlamentu otvoriti raspravu o raspoređivanju misije Euleks na Kosovu i Metohiji.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Aligrudić ponovio je da poslanici i javnost moraju da znaju sa kim vlast u Srbiji pregovara o razmeštanju misije EU i ponovio da misija znači rad na uspostavljanju nezavisnosti Kosova.

Šef poslanika Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da je iznenađen što u parlamentu još nije otvorena skupštinska rasprava o tome. On je negodovao zbog toga što se, kako je naveo, ne zna ko u ime građana Srbije i parlamenta pregovara o razmeštanju Euleksa ni kakvi su zahtevi Srbije.

Poslanik LDP Zoran Ostojić ocenio je da bi razmeštanje misije Euleks bilo dobro za Srbe na Kosovu jer "donosi pravo i pravdu, koja je Srbima na Kosovu neophodna". Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbije Nada Kolundžija kazala je da se planom o razmeštanju misije Euleks ne ostvaruju politički ciljevi Albanaca za sprovođenje plana Martija Ahtisarija.

Извор[уреди]