Пређи на садржај

Poslanici i dalje mimo dnevnog reda

Извор: Викиновости


22. januar 2009.
Beograd/ Srbija (Beta) - Poslanici opozicije i dalje raspravljaju mimo dnevnog reda o stanju privrede u Srbiji, Kosovu i suđenju Vojislavu Šešelju, a za govornicom se najčešće smenjuju poslanici Srpske radikalne stranke.

Na dnevnom redu vanredne sednice koja je počela jutros u 10.00 časova su odluke o davanju saglasnosti na poslovnik Državne revizorske institucije i akta Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, ali poslanici ne raspravljaju o tome.

Radikali su tokom rasprave, reklamirajući povredu Poslovnika, ukazivali na poslednja dešavanja u Haškom tribunalu i pokretanju postupka protiv lidera te stranke Vojislava Šešelja zbog nepoštovanja suda.

Na početku sednice poslanici radikala i narodnjaka govorili su o formiranju Kosovskih snaga bezbednosti i zahtevali da se parlamentu obrate nadležni ministri i predsednik Srbije i objasne šta planiraju da preduzmu po tom pitanju. Nakon tih zahteva zamenik predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju zakazao je za sutra sednicu tog odbora i pozvao nadležnog ministra da joj prisustvuje.

Извор[уреди]