Portugal: Očekujem pozitivne pregovore

Извор: Викиновости


2. јул 2009.
Beograd-  (Beta) Zamenik generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Murilo Portugal izjavio je u četvrtak da očekuje pozitivan ishod pregovora Misije MMF-a sa zvaničnicima Srbije povodom revizije aktuelnog kreditnog aranžmana te međunarodne finansijske institucije sa Srbijom.

"Uveren sam da ćemo postići dogovor kad Misija MMF-a u avgustu dođe u Beograd. Moguće je da će ti pregovori biti komplikovani i da će trajati duže, ali verujem da će doći do dogovora koji će biti pozitivan za obe strane", rekao je Portugal na konferenciji za novinare u Narodnoj banci Srbije.

Portugal je doputovao u Beograd povodom obeležavanja 125 godina od osnivanja NBS, a danas je, zajedno sa guvernerima centralnih banaka regiona, učestvovao u raspravi koju organizovala NBS na temu fiksiranja deviznog kursa.

On je istakao da je još rano govoriti da li će MMF odobriti Srbiji povećanje budžetskog deficita, kao i da li će Srbija moći da povuče drugu tranšu kredita od MMF-a ako deficit bude veći od tri odsto, kao što je bilo dogovoreno.


Извор[уреди]