Porodice gardista zatražile saslušanje Mladića

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу30. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Advokati porodica ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića predali su u ponedeljak u Specijalnom sudu zahtev istražnom sudiji da se u postupku za ubistvo gardista sasluša i haški optuženik Ratko Mladić.

Predstavnici advokatskih kancelarija "Batić" i "Predrag Savić" rekli su da traže da Mladić bude saslušan zbog toga što postoje sumnje da su se u vreme ubistva gardista 2004. godine u vojnom objektu "Karaš" skrivali haški optuženici.

Advokat Čedomir Stojković iz kancelarije "Batić" rekao je novinarima ispred Specijalnog suda da pravni zastupnici porodica ubijenih gardista "žele istinu i pravdu".

On je kazao da se ne treba baviti spekulacijama da li je Mladić učestvovao u tom činu ili ne, već ga treba ispitati da li je bio u "Karašu" 2004. godine, da li zna da je neko drugi od haških optuženik boravio u tom vojnom objektu i da li je njegovo obezbeđenje možda boravilo u "Karašu".

U Specijalni sud došli su i roditelji gardista koji, kako su rekli novinarima, samo žele da otkriju istinu o tragičnom stradanju svoje dece.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg