Porodica ledi Dajane prodaje deo imovine

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

6. јул 2010.
LONDON, 6. jula 2010. (Beta-AP) - Umetnička dela, antikviteti pa čak i kočije u vlasništvu aristokratske porodice Spenser iz koje je bila pokojna britanska princeza Dajana biće od utorka u ponudi na prodaju u Londonu.

Na prodaju se nude predmeti sa porodičnog imanja Altorp Haus u Northemtonširu, gde je ledi Dajana odrasla, i iz londonske rezidencije porodice Spenser. Bivša supruga princa Čarlsa koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997, sahranjena je na imanju Altorp na kojem danas živi njen brat, grof Čarls Spenser.

Iako ništa od stvari ponuđenih na prodaju nije kupila ledi Dajana, mnoge od njih su vekovima u vlasništvu porodice kao slika "Komandant naoružan za bitku" Petera Paula Rubensa koje je kod Spensera od 1802. Na slici nastaloj 1613-1614. naslikan je bradati muškaraca za koga se veruje da je Karlo Peti, vladar Svetog rimskog carstva. Očekuje se da bi Rubensovo delo, koje će u utorak biti ponuđeno na prodaju u aukcijskoj kući Kristi moglo da dostigne cenu između osam i 12 miliona funti (12 do 18 miliona dolara).


Извор[уреди]