Porodica Dejvida Karadina traži da FBI vodi istragu

Извор: Викиновости


6. јун 2009.
Bangkok-  (Beta-AP) Porodica Dejvida Karadina zatražila je od američkog Federalnog istražnog biroa da učestvuje u istrazi smrti glumca čije je telo pronađeno u plakaru hotelske sobe u Bangkoku sa kanapom vezanim oko njegovog vrata, ručnog zgloba i genitalija.

Karadinova porodica ne veruje da je glumac počinio samoubistvo, zog nejasnih okolnosti njegove smrti, kazao je voditelju Si-En-Ena Lariju Kingu Mark Geragos, advokat glumčevog brata Kita Karadina. "Žele istragu. Verujem da će ljudi u Bangkoku podržati istragu i dozvoliti Ef-Bi-Aju da ode tamo i učestvuje u istrazi kako bismo dobili odgovore na pitanja", kazao je Garagos.

U prvom saopštenju, tajlandska policija navela je da je Karadinovo telo pronađeno "nago, obešeno u plakaru", zbog čega je pretpostavljeno da je počinio samoubistvo, iako oproštajna poruka nije pronađena. Ipak, dan kasnije, policija je saopštila da postoji mogućnost da je Karadin umro od slučajnog gušenja ili srčanog udara, nakon što je otkriveno da je glumac pronađen sa konopom vezanim oko vrata i penisa - što je dovelo do spekulacija da je učestvovao u opasnoj vrsti seksualne igre. Rezultati autopsije obavljene u petak u Bangkoku očekuju se tek za tri nedelje.

Извор[уреди]