Pomoć poljoprivrednicima do 15 milijardi dinara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. avgust 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Ministarstvo poljoprivrede Srbije predložiće na današnjoj sednici Vlade usvajanje vanrednih mera za ublažavanje posledica suše, za šta će biti obezbeđeno od 12 do 15 milijardi dinara, izjavio je u četvrtak resorni ministar Goran Knežević.

„Mere su podeljene u tri segmenta i podrazumevaju oslobađanje ili prolongiranje određenih finansijskih obaveza poljoprivrednika, adekvantne intervencije na tržištu iz Robnih rezervi radi stabilnosti snabdevanja i cena i neposrednu finansijsku pomoć poljoprivrednicima kroz povećanje određenih podsticaja“, rekao je Knezević novinarima u Ministarstvu.

Merama je predviđeno odlaganje vraćanje subvencionisanih kredita, oslobađanja plaćanja naknade za navodnjavanje i odvodnjavanje, privremeno ukidanje carina i prelevmana na uvoz svih vrsta žitarica do naredne žetve, i interventnu kupovinu 200.000 tona merkantilnog kukuruza za pootrebe Robnih rezrvi.

Knežević je istakao da bi 10 mera koje će biti predložene na usvajanje bile „znatno izdašnije da nismo zatekli katastrofalnu situaciju u finansijama ovog ministarstva“.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg