Poljoprivrednici blokiraju puteve

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу30. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Poljoprivrednici iz Srbije koji su, nezadovoljni najavljenim merama agrarne politike, sa više hiljada traktora u ponedeljak ujutru blokirali nekoliko putnih pravaca, uglavnom u Vojvodini, još uvek se nisu razišli, izjavio je predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš.

Kiš je agenciji Beta kazao da su poljoprivrednici traktorima krenuli ka Beogradu, kako bi vožnjom ispred Vlade Srbije iskazali protest i nezadovoljstvo poljoprivrednom politikom države, ali da su u tome sprečeni.

Prema njegovim rečima, policija je na desetak punktova u Vojvodini sprečila traktore da se približe Beogradu, tako da oni od stoje na određenim putnim pravcima. On je naglasio da su se poljoprivrednici odlučili da traktorima dođu u Beograd, jer ne mogu više da čekaju i da slušaju samo prazna obećanja.

„Tražimo sprovođenje svih mera koje su nam prošle jeseni obećane. Mi smo sve uradili što je bilo do nas i ne možemo više da čekamo“, kazao je Kiš.

Naveo je da je Asocijacija poljoprivrednika poslala svoje zahteve Ministarstvu poljoprivrede, kao i molbu da ih primi ministar Dušan Petrović. On nije mogao da navede da li će biti razgovora, kao ni kada će se poljoprivrednici vratiti sa traktorima na svoja imanja.

Jedna od najvećih blokada, koju je stvorilo više stotina traktora nalazi se kod Pančeva.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg