Poljaci veruju u čuda i molitve

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


30. март 2011.
Varšava-  , (Beta) - Dve trećine Poljaka veruje u čuda i isceliteljsku moć molitvi a skoro polovina da će povređenom vozaču formule 1 Robertu Kubici zdravlje vratiti relikvija - ampula krvi pokojnog pape Jovana Pavla II.

Da su čuda moguća veruje 64 odsto Poljaka iako je svega šest odsto moglo da se priseti nekog čuda u svom životu ili životima bližnjih, pokazala je anketa centra CBOS za današnju "Žečpospolitu".

Da molitva može da isceli bolesne veruje 70 odsto anketiranih, dok 61 odsto misli da molitva za bolesnika može da mu pomogne čak i kada on za nju ne sazna.

"To nije nikakvo iznenađenje da toliko ljudi veruje u snagu molitve jer je molitva za katolika veoma važna. Sve više ljudu traži od mene molitve za nekoga ili nešto a raspituju se takođe kako da se mole", kazao je sveštenik Bogdan Bartold iz Varšave.

Po oceni sociologa anketa odražava duboku religioznost poljskog društva a veri u čuda je takođe pomogao proces beatifikacije Jovana Pavla II za koju je bilo potrebno da Vatikan potvrdi neko čudesno izlečenje.

Извор[уреди]