Poljaci najprijatnije iznenađenje do sada

Извор: Викиновости


11. септембар 2009.
Лођ/ Пољска (Beta) Selektor univerzitetske košarkaške reprezentacije Srbije i bivši član stručnog štaba seniorskog nacionalog tima Aleksandar Kesar rekao je u petak da su Poljaci najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva.

Selekcija Srbije igra u subotu u Lodju protiv Poljske utakmicu prvog kola druge faze na kontinentalnom šampionatu. "Poljaci kao domaćini igraju u euforiji i rešili su da pokažu sve što znaju. Na turnir su doveli svoj najbolji tim u ovom trenutku. Predvodi ih Marćin Gortat, tu je i Dejvid Logan koji je nedavno dobio poljski pasoš, Macej Lampe. Imaju dosta poznatih igrača i igraju veoma lepu košarku", rekao je Kesar novinarima u Lodju.

Kao glavnu manu poljskog tima Kesar je naveo mali broj kvalitetnih igrača na klupi. "U igri rotiraju malo igrača, sedam ili osam, zbog čega je moguće da dođe do zamora. Ipak, oni su prijatno iznenađenje ovog šampionata. Gledao sam ih u pripremnom periodu i stvarno su bili dobri. Svi moraju oprezno da uđu u duel sa njima", kazao je on. Protivnici Srbije u drugoj fazi EP biće još Turska i Litvanija.


Извор[уреди]