Policijski kordoni u sedam mesta u Srbiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу10. август 2011.
(Beta) - Jake policijske snage tokom noći potisnule su u krug preduzeća zaposlene iz Vojvodinaputa-Bačkaputa iz Novog Sada, a policijski kordoni u Vranju, Leskovcu, Nišu, Dolcu, Pirotu i Prokuplju sprečili su radnike da izađu na ulice i puteve.

Ispred pogona Preduzeća za puteve „Vranje“ od jutarnjih sati nalazi se kordon policije koji radnicima ne dozvoljava da protestuju izvan kruga preduzeća, izjavio je u sredu zamenik predsednika Samostalnog sindikata te firme Zoran Nikolić.

„Policija nam je rekla da neće skloniti blokadu dok iz kruga preduzeća ne izađe i poslednji radnik. Još je dramatičnija situacija u radnoj jedinici PZP 'Vranje' u Leskovcu, gde su jake snage Žandarmerije od jutros katancem zaključale kapiju preduzeća da bi sprečile izlazak radnika koji su takođe nameravali da se pridruže kolegama iz Vojvodine u blokadi Koridora 10“, kazao je Nikolić.

Pripadnici žandarmerije i policije blokirali su izlaz iz baze Preduzeća za puteve „Niš“ i ne dozvoljavaju radnicima koji su najavili blokadu južnog kraka Koridora 10 da napuste prostor te firme. Jake policijske snage su prošle noći potisnule u krug preduzeća zaposlene iz Vojvodinaputa-Bačkaputa iz Novog Sada, koji su u utorak teškom mehanizacijom blokirali deo neizgradjene deonice autoputa E-70 kod Novog Sada.

Kako je agenciji Beta rekao šef kriznog štaba u Bačkaputu Vladimir Cvetković, jake policijske snage tokom noći su ih opkolile i naredile da uklone mehanizaciju sa autoputa i vrate se u krug preduzeća u Novom Sadu, što su oni i učcinili.

„Od Policijske uprave Novi Sad dobili smo pismenu zabranu bilo kakvog vida javnog okupljanja i od sinoć jake policijske snage blokiraju sve prilaze preduzeću Bačkaput. I svi ostali naši punktovi u gradu su blokirani, tako da nigde ne možemo da idemo“, rekao je Cvetković.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg