Policija uhapsila 17 huligana u Đenovi

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. октобар 2010.

Đenova / Italija, (Beta) - Italijanska policija saopštila je u sredu da je uhapsila 17 srpskih huligana koji su učestvovali u neredima pre, za vreme i posle prekinute utakmice Italija-Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, javila je agencija ANSA.

Italijanska policija navela je i da je u incidentima povređeno 16 osoba, od kojih su dvojica karabinjeri.

Među uhapšenima je i tetovirani huligan koji je sa crnom maskom na glavi sedeo na ogradi stadiona i isekao zaštitnu mrežu iznad tribine. Navodi se da ta osoba ima 28 godina i zove se Ivan, a uhapšen je posle utakmice ispred stadiona Luiđi Feraris u Đenovi. On se skrivao u unutrašnjosti jednog od autobusa koji je trebalo da odveze navijače Srbije.

Policijski zvaničnici ocenili su da je u Đenovi „izbegnut novi Hejsel“. Oko 300 najvatrenijih srpskih navijača su pre utakmice pravili nerede u centru grada. Bacali su flaše i petarde na prolaznike i prodavnice, zbog čega su mnoge morale da budu zatvorene, a ispisivali su i grafite na Duždevoj palati.

Srpski navijači su posle utakmice ispred stadiona pokušali da se sukobe sa italijanskim. Navijači su se međusobno gađali flašama, a uprkos kordonu policije srpske pristalice su pokušale da se obračunaju sa italijanskim.

Извор[уреди]