Polemika radikala i vladajuće koalicije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу16. март 2010.
BEOGRAD, 16. marta 2010. (Beta) - Raspravu o amandmanima na Predlog carinskog zakona u utorak je u Skupštini Srbije obeležila polemika poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) i vladajuće koalicije o Kosovu i EU.

Polemika je počela izražavanjem sumnje radikala da će predloženi zakon da se primenjuje na Kosovu, što se pretvorilo u optužbe da vlast ne može državu da vodi ka EU i da istovremeno očuva celovitnost svoje teritorije. Poslanik Srpske radikalne stranke Dragan Stevanovic je poručio vlastima da ne mogu istovremeno da čuvaju Kosovo i vode zmelju ka EU "jer EU neće da nas primi sa Kosovom".

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da su prioriteti Vlade Srbije evropske integracije i očuvanje integriteta i suvereniteta zemlje. Ona je istakla da Vlada Srbije može da se bori i za jedno i za drugo, i poručila radikalima da je njihovo legitimno pravo da neće u EU. Zamenik šefa poslaničke grupe G17 plus Vlajko Senić rekao je da niko od Srbije ne traži da prizna Kosovo.

Skupština je završila raspravu o amandmanima na Predlog carinskog zakona, a u nastavku rada počela je razmatranje amandmana na izmene Zakona o porezu na dobit preduzeća i Zakona o porezu na dohodak građana.


Извор[уреди]