Polemika radikala, naprednjaka i DS-a

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

20. април 2010.
BEOGRAD, 20. aprila 2010. (Beta) - Raspravu o amandmanima na izmene Zakona o pravu na besplatne akcije u Skupštini Srbije u utorak je obeležila polemika radikala i naprednjaka o prikupljanju potpisa za vanredne izbore i reformi pravosuđa.

U polemiku nekadašnjih stranačkih kolega, naprednjaka i radikala uključila se i šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija. Seriju replika izazvalo je obraćanje šefa poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislava Nikolića koji je negodovao jer su radikali u svom obraćanju, kako je ocenio, negativno govorili o akciji te stranke koja je prikupljala potpise za raspisivanje vanrednih izbora i time povredili SNS.

Nikolić, kome je nedavno izrečena mera oduzimanja reči zbog psovanja u parlamentu, a kome je predsednica parlamenta dozvolila da replicira, naveo je da razume kad predstavnici vladajućih stranaka kažu da ta akcija nije iskrena, ali da ne razume zašto je neka opoziciona stranka protiv vanrednih izbora.

"Naša akcija je bila iskrena. Uzdrmali smo vladajuću koaliciju. Vama koji ne možete da ostvarite cenzus poručujem da se ne igrate sa milion građana koji su dali svoj potpis za raspisivanje izbora", poručio je Nikolić radikalima.

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović rekao je da poslanik te stranke Sreto Perić nije nikoga vređao nego je obrazlagao amandman.

Povodom navoda Aleksandra Martinovića da SNS kao i Demokratska stranka kupuje glasove na lokalnim izborima i da građani glasanjem za SNS ili DS glasaju za istu politiku, šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija je rekla da se čak ni u magnovenju ne mogu poistoveti politike SNS i DS.


Извор[уреди]