Polemika o prijemu kod Tadića i o imunitetu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. јул 2011.
BEOGRAD, 12. jula 2011. (Beta) - Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (D S S) Miloš Aligrudić negodovao je u utorak što delegacijama Alžira i Maroka u subotu nije omogućen ulazak na prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija optužila je Aligrudića da zloupotrebljava "incident koji je očigledno tehničke prirode, na način koji ne nanosi štetu predsedniku Srbije, nego državi".

U delu sednice za postavljanje poslaničkih pitanja, Aligrudić je u Skupštini ocenio da je "skandal" što je delegacije Alžira i Maroka, tokom zasedanja Parlamentarne skupštine OEBS u Beogradu, "neko zaustavio" na vratima Predsedništva.

On je ocenio da onaj ko nije priznao Kosovo nije dobrodošao kod Tadića, a onaj ko je priznao je dobrodošao.

Nada Kolundžija pozvala je Vladu Srbije da još jednom dokaže da nije promenila politiku prema Kosovu i da se svim političkim, displomatskim i pravnim sredstvima bori za suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

Burna je bila rasprava i Nade Kolundžije i šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragana Todorovića koji je optužio vladajuću koaliciju da u Administrativnom odboru nije bilo reči o ukidanju imuniteta predsedniku Srbije Borisu Tadiću, što su tražili radikali zbog, kako navode, laži koju je Tadić izrekao 2007.

Todorović je tužio Tadića za klevetu zbog navoda da je Todorović, dok je bio ministar, besplatno dao licencu braći Karić za mobilnu telefoniju, a danas je rekao da je sud pet puta tražio ukidanje iminiteta Tadiću.

Posle postavljanja pitanja, poslanici su počeli raspravu o amandmanima na predloge zakona o radu biblioteka.


Извор[уреди]