Pojačane snage policije u centru Beograda

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. mart 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Veći broj policajaca obezbeđuje u ponedeljak zgrade državnih institucija i pojedinih ambasada u Beogradu.

Nekoliko desetina pripadnika javne bezbednosti i intervente brigade MUP-a Srbije je u okolini Skupštine i Predsedništva Srbije, kao i zgrade beogradskog parlamenta. Autobus sa pripadnicima interventne brigade i nekoliko "hamera" Protivterorističke jedinice MUP Srbije primećeno je ispred ambasade Turske u Krunskoj ulici.

Nekoliko policajaca u opremi za razbijanje demonstracija obezbeđuje ulaz u zgradu Vlade Srbije. Pripadnik PTJ ispred turske ambasade nije želeo da reporteru agencije Beta kaže šta je razlog njihovog prisustva, već samo da su dobili naređenje da od jutros pojačano obezbeđuju objekat. Ispred ambasada SAD i Hrvatske, koje su oštećene u neredima 21. februara, nema većeg broja policajaca.

Nekoliko nevladinih organizacija najavilo je za 12.44 ispred Skupštine Srbije skup podrške Srbima na Kosovu i Metohiji povodom četvrte godišnjice od martovskog nasilja Albanaca u Pokrajini. Skup organizuju Srpski narodni pokret 1389, Sveslovensko književno društvo, Studenički krug i Srpski sinovi.

Извор[уреди]