Podrška evropskim integracijama Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. март 2011.
BEOGRAD, 28. marta 2011. (Beta) - Visoki španski zvaničnik za evropske poslove Dijego Lopes Garido izjavio je u ponedeljak u Beogradu da Španija podržava evropske intergracije Srbije i ponudio pomoć u reformama na tom putu.

"Španija se snažno solidariše s vašom zemljom na njenom evropskom putu i na njenoj evropskoj perspektivi. I dalje ćemo nastaviti da podržavamo Srbiju na tom putu i Srbija može da računa na podršku posebno kada je reč o reformama koje su neophodan uslov za ulazak u EU", rekao je Garido na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić je posle razgovora sa državnim sekretarom u španskom ministarstvu spoljnih poslova izrazio zadovoljstvo što će Srbija moći da računa na glas Španije na samitu EU u decembru kad se bude odlučivalo o kandidaturi Srbije.

Đelić je rekao da je izložio razloge zbog kojih je važno da Srbija u decembru dobije "status kandidata ali i datum početka pregovora". Garido je prethodno razgovarao sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović kao i sa članovima skupštinskog odbora za evropske integracije.


Извор[уреди]