Podrška belgijskih ministarstava ukidanju viza

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. јун 2009.
Brisel/Beograd-  (Beta) Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potpisao je u ponedeljak u Briselu sa belgijskim kolegom Gvidom de Potom i ministarkom za migracije i azil Anemi Turteblom Memorandum o razumevanju. To je prvi međudržavni sporazum između dve zemlje posle niza godina.

"Ono što je za nas veoma bitno je da i Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za azil i migracije Belgije apsolutno podržavaju ukidanje viza za građane Srbije i nude veoma konkretnu pomoć u narednim mesecima u ispunjenju preostalih kriterijuma za potpuno prelaženje Mape puta ka viznoj liberalizaciji", rekao je Dačić u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

On je naveo da je dogovoreno da u narednim nedeljama predstavnici Ministarstva za migracije i azil, koji će u ime Belgije odlučivati o tome da li će se saglasiti sa viznom liberalizacijom, posete Beograd kako bi se na licu mesta uverili u napredak. Govoreći o značaju Memoranduma koji je potpisan u Briselu, Dačić je naveo da se on odnosi i na pripremu Sporazuma o policijskoj saradnji, koji će biti pripremljen u narednih nekoliko meseci.


Извор[уреди]