Pobeda Koalicije za evropske Odžake

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу25. јануар 2010.
ODŽACI, 25. januara 2010. (Beta) - Koalicija za evropske Odžake koju predvodi Demokratska stranka osvojila je na vanrednim izborima u opštini Odžaci više od 35 odsto glasova, odnosno 10 odbornickcih mandata, rečeno je u ponedeljak agenciji Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Srpska napredna stranka osvojila je sedam odborničkih mandata sa više od 22 odsto glasova, a koalicija SPS-PUPS-JS dobila je tri mandata sa više od 11 odsto glasova, kazali su u OIK-u pozivajući se na preliminarne rezultate izbora.

Tri mandata osvojila je i Srpska radikalna stranka (SRS), sa nešto više od 10 odsto glasova, dok će Demokratskoj stranci Srbije sa 9,5 odsto dobijenih glasova pripasti dva odbornička mandata u lokalnom parlamentu. Po jedan mandat pripašće G17 plus koja je dobila više od šest odsto glasova, kao i Romskoj demokratskoj partiji za koju je glasalo 3,63 odsto birača.

Bez mandata ostali su Nova Srbija, Narodna partija-Maja Gojković i Koalicija Srbija, koju su činili Romska partija, Vlaška demokratska stranka Srbije i Rusinska demokratska stranka. Na izbore je izašlo oko 72 odsto birača, što je rekord za izbore u Odžacima, kazali su u OIK-u.


Извор[уреди]