Po drugi put odbijen zahtev Metal sistema

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. мај 2011.
KRAGUJEVAC, 18. maja 2011.(Beta) - Agencija za privredne registre (APR) Srbije odbila je prijavu za registraciju kragujevackog preduzeća Metal sistemi kao društva sa većinskim vlasništvom države, rečeno je u sredu agenciji Beti u sindikatu te fabrike.

To je drugi put ove godine da firma Metal sistemi iz pravno-tehničkih razloga ne može da se "podržavi" prema modelu koji je dogovoren u ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Na osnovu prijave koja je prošle sedmice podneta Agenciji za privredne registre preduzeće Metal sistemi trebalo je da bude registrovano kao firma u kojoj država ima 57 odsto udela, radnici 10 odsto, dok bi dosadašnji vlasnik zadržao 33 odsto.

Predsednik Samostalnog sindikata firme Metal sistemi Miloš Tanasković rekao je agenciji Beta da je prijava za registraciju odbijena jer podnosilac prijave nije imao zakonsko ovlašćenje, već je bio samo ovlašćen od vlade da obavlja funkciju predsednika skupštine društva.

"Prijavu može da podnese samo lice koje ovlasti Upravni odbor preduzeća, ali on još nije formiran, ili dosadašnji direktor Dragoljub Radulović", rekao je Tanasković.


Извор[уреди]